Sziasztok!
Ma a lencseleves mellé házi fahéjas szilvalekvárral töltött palacsintákat készítettem.
A recept elég egyszerű, és biztosan ragatásmentes! :)
Szóval: 375 dkg liszt, 6 nagyobb tojás, 60g vaniliás cukor, 3 csipet só, 750 ml tel, 6 ek olvasztott vaj.
A lisztet, vaniliás cukrot, tojásokat és a sót egy nagy tálba tesszük, és elkezdjük robotgéppel összekeverni, lassan hozzáadva a tejet, a végén belekeverjük az olvasztott vajat.
2 órára hűtőbe tesszük, akkor lesz jó, ha főzőtejszín állagú a tésztánk! A pihentetés ideje után a teflonserpenyőnket vékonyan beolajozzuk és vékony palacsinta lapokat sütünk belőle! Minden egyes palacsinta első oldalát 45-60 mp-et sütjük, majd fordítjuk és fél perc alatt a másik oldalát is megsütjük!
Nekem ebből a mennyiségből egy 25 cm átmérőjű serpenyőben 24 darab lett.
Ízlés szerint mindenki úgy ízesíti ahogy kedve tartja, én most a házi fahéjas szilva dzsemem választottam hozzá.