Sziasztok!
Mára még van lencseleves :) Soha nem tudok kis adagos levest csinálni... így mindig 2-3 napi adag van, viszont a palacsinta pillanatok alatt elfogyott. Ma rengeteg dolog van, így egy gyors kis főételt kellett kreálnom, így esett a választás a tócsnira, vagy macokra vagy nem tudom még ki hogy hívja, ezt a reszelt krumplis cuccot :)
Nekem mindig egy kedves gimnáziumi osztálytársam, Zsófi jut róla eszembe, ő rajongott érte, sokszor csináltunk is :)
Szóval a hozzávalók, 2 főre, vagy 12 kisebb 2-3 falatos adaghoz:
4 nagyobb burgonya apró lyukú reszelőn reszelve, 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva, olajon megdinsztelve, fokhagyma reszelve ízlés szerint, 2 tojás, 4-6 ek liszt, só, bors, borókabogyó darláva, petrezselemyzöld apróra vágva, fűszerpaprika, forró bő olaj a sütéshez,és a tálaláshoz tejföl és reszelt sajt.
Szóval a burgikat nyersen apró lyukú reszelőn reszeljük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, és az összes hozzávalót a liszt kivételével. A lisztet kanalanként adagoljuk, akkor jó, ha nokedli állagú masszát kapunk.
Serpenyőben olajat melegítünk, és ha már jó 1-2 evőkanál masszát rakunk egy tócsnihoz, ki hogyan szereti, kisebb nagyobbakat lehet belőle lapogatni. Kicsit a serpenyőben meglapogatjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Paprítörtlőn lecsepegtetjük, és tálaláskor tejföllel kenjük, és reszelt sajtot halmozunk rá, ennyi az egész :)
Jó étvágyat! :)