HTML

Eszti konyhája

Sziasztok! Blogom g

Friss topikok

  • pdstudio.info: Ez nem felturbózott, hanem elrontott pizza...bolti pizzaszósz meg trappista sajt? Amúgy nem Margha... (2013.11.03. 23:03) Margaritha pizza felturbózva és almás pite
  • Esztikonyhája: Nyílván, én is azzal szeretem, de mivel a Férjem nem szereti ezért nyílván nem csinálom azzal.... (2013.11.03. 15:04) Marhavadas
  • Esztikonyhája: @kisQtya: Szia! Köszi a hozzászólást, és a tippet is, ki fogom úgy is próbálni :) További jó ol... (2013.10.26. 16:42) Tócsni

Tócsni

2013.10.25. 12:40 Esztikonyhája

t_csni_1382697160.JPG_962x492

Sziasztok!

 

Mára még van lencseleves :)  Soha nem tudok kis adagos levest csinálni... így mindig 2-3 napi adag van, viszont a palacsinta pillanatok alatt elfogyott. Ma rengeteg dolog van, így egy gyors kis főételt kellett kreálnom, így esett a választás a tócsnira, vagy macokra vagy nem tudom még ki hogy hívja, ezt a reszelt krumplis cuccot :)

Nekem mindig egy kedves gimnáziumi osztálytársam, Zsófi jut róla eszembe, ő rajongott érte, sokszor csináltunk is  :)

Szóval a hozzávalók, 2 főre, vagy 12 kisebb 2-3 falatos adaghoz:

4 nagyobb burgonya apró lyukú reszelőn reszelve, 1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva, olajon megdinsztelve, fokhagyma reszelve ízlés szerint, 2 tojás, 4-6 ek liszt, só, bors, borókabogyó darláva, petrezselemyzöld apróra vágva, fűszerpaprika, forró bő olaj a sütéshez,és a tálaláshoz tejföl és reszelt sajt.

Szóval a burgikat nyersen apró lyukú reszelőn reszeljük, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, és az összes hozzávalót a liszt kivételével. A lisztet kanalanként adagoljuk, akkor jó, ha nokedli állagú masszát kapunk.

Serpenyőben olajat melegítünk, és ha már jó 1-2 evőkanál masszát rakunk egy tócsnihoz, ki hogyan szereti, kisebb nagyobbakat lehet belőle lapogatni. Kicsit a serpenyőben meglapogatjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Paprítörtlőn lecsepegtetjük, és tálaláskor tejföllel kenjük, és reszelt sajtot halmozunk rá, ennyi az egész :)

Jó étvágyat! :)

2 komment

Címkék: tejföl tócsni reszelt sajt

A bejegyzés trackback címe:

https://esztikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr415598783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisQtya 2013.10.26. 11:40:35

Lepcsánka.

Én nem párolom a hagymát, csak belereszelem.

Natúr, sajt és tejföl nélkül szoktam enni.

Kizsírozott tepsiben, vagy őzgerinc-formában egyszerre is meg lehet sütni, ilyenkor liszt helyett zsemlemorzsával csinálom.

Esztikonyhája 2013.10.26. 16:42:28

@kisQtya:
Szia!

Köszi a hozzászólást, és a tippet is, ki fogom úgy is próbálni :)

További jó olvsgatást, örülök, hogy az oldalamra keveredtél :)
süti beállítások módosítása